woensdag 7 januari 2015

Alumninium fotoprint in de keuken


Ik krijg nog steeds heel veel leuke reacties op mijn fotoprint op aluminium. Deze heb ik zo'n 4 jaar geleden laten printen bij de Hema. We hebben zelf de keuken geplaatst in huis. De kastjes, het aanrechtblad, inbouwapparatuur. We hebben het helemaal zelf gedaan. Maar dan het tegelwerk. Daar had ik helemaal geen zin in. Bovendien vond ik het wel een leuk idee om het helemaal niet te tegelen. Nu een aantal jaren later heb ik de wand meerdere malen in diverse kleuren geverfd. Maar een gouden idee had ik toen er toch iets achter de kookplaats moest komen.

De aluminium of stalen platen in de keukenzaken waren best prijzig en ik vond ze bovendien niet mooi. De Hema had toen net de diverse print mogelijkheden aangepast. Waaronder een op aluminium. Ik had geen idee of het mooi bleef achter de kookplaat, maar ik kon het natuurlijk uitproberen.
De keuze van mijn plaat is die van Aluminium geborsteld. Mijn achtergrond van de foto is een witte muur, dat zorgt ervoor dat je het geborstelde van het aluminium van de plaat goed zichtbaar is. De afmeting is 60x60 cm omdat deze precies past bij mijn kookplaat, maar er zijn diverse afmetingen in het vierkant of rechthoekig te bestellen. Ik wilde geen schroeven zien, dus is het vastgemaakt met montagekit. De plaat kan zeer goed tegen warmte en vocht. Het is eenvoudig schoon te maken met een doekje en een beetje allesreiniger.
Nu al die jaren later wordt de fotoprint nog steeds bewonderd:-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten