dinsdag 21 oktober 2014

Dutch Design Week with kids!

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn gezin naar de Dutch Design Week geweest in Eindhoven. Ja, met de kinderen dus. Ik neem ze overal mee naar toe: evenementen, museau, opendagen en andere activiteiten. Vorig jaar zijn ze voor het eerst mee geweest naar de Dutch Design Week (DDW), dat was eigenlijk uit nood geboren. We hadden geen oppas, maar het was zo ontzettend leuk met kinderen, dat we gelijk hadden voorgenomen om ze dit jaar weer mee te nemen. Het is verrassend wat ze nog van vorig jaar weten, daarnaast keken ze erg uit naar een hotelovernachting.

Krant AD
Zondagochtend bij het ontbijt waren we verrast dat een foto van mijn gezin geplaatst was in de krant van het AD.  Wellicht willen ze laten zien dat de DDW prima te doen is met kinderen, want dat is het zeker! Onze kinderen zijn 6 en 4 jaar, op de DDW is er altijd wat te doen voor kinderen of er is altijd design dat ze aanspreekt.
Bij en in het Stadhuis zijn er diverse workshops voor kinderen, daar is de Dome 'Design for Kids'. In de Ontdekfabriek is er ook van alles te doen voor kinderen. Daar is onder andere de workshops van Het Klokhuis. 

Zoals altijd beginnen we bij het in het Klokgebouw. Het begint al goed met een kunstwerk dat geluid maakt. De stand van Volvo is prachtig. Het is ontworpen door Van Eijk & Van der Lubbe. Het geraamte van een Volvo trekt zeker de aandacht, het leek van binnen een camper. Waar je in kan liggen, zitten en koken. In de grote hal hebben we zelfs met z'n allen tikkertje gedaan:-) Het Head Up Games van Iris Soute en Daniel Tetteroo is een hit bij mijn kinderen (www.headupgames.nl)

Buiten stond gelijk mijn oudste zoon in de rij voor het voetballen, je kan er gezellig eten en rondkijken in de diverse stands. Wij hadden het afgelopen weekend natuurlijk ook het enorme geluk met het prachtige weer! De eerste dag zijn we alleen maar op Strijp-S geweest, zoveel te zien!

Stand van Volvo
Ingang van het Klokgebouw

  
Ontdeklab  
voetballen!   

Zoonlief was erg onder de indruk van de Dutch Design Supermodels (www.duchtdesignsupermodels.com)

Je kunt gemakkelijk met de Volvo auto afgezet worden bij een volgende locatie. Overal kan je ook fietsen huren, wij hebben echter onze eigen fietsen meegenomen, vanwege het kinderzitje.

De volgende dag zijn we naar Strijp-T gefietst. Bij Joost & Kiki hebben we uitleg gekregen hoe de Spaarvarken gemaakt wordt. Bij de Dutch Design Awards zijn we onder de indruk van het ontwerp van het plattegrond van het Rijksmuseum, de Paper Pathfinder van Marijn van Oosten.

Joost & Kiki

Paper Finder by Marijn van Oosten
We hebben helaas niet alles gezien in het TAC. Maar daar heeft de oudste zoon voor het eerst zijn eerste kruissteken geleerd en mee geholpen met het borduren in het Crossover Collective van Floor Nijdeken. (www.floornijdeken.nl) 

Jelle met Floor aan het werk

We hebben een heerlijk zonnig weekend gehad, met heel veel Design. Binnenkort nieuwe blogs over DDW maar dan enkele ontwerpers uitgelicht. 

Een selfie samen met mijn jongens
 

1 opmerking:

  1. How to Make Money from Online Sports Betting
    There's a deccasino way to make money from sports betting, which is 1xbet korean by far the easiest, most popular and most rewarding way to make a หารายได้เสริม living from.

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten