woensdag 12 november 2014

De keukenwand make-over!


Sinds onze verbouwing (2 jaar geleden) zijn er nog steeds genoeg diy klussen in huis. Sommige vergen tijd en geld, bijvoorbeeld het verven van de gang en het plaatsen van een deur tussen de gang en de woonkamer. Maar sommige diy klussen zijn eigenlijk zo gedaan. Zo staan onze plinten in de keuken al 2 jaar los tegen de kastjes aan. De kraan die lekt en er staat een lelijke glasplaat achter de kraan tegen de waterspetters. Ik wilde geen tegels aan de muur, maar ik wil ook geen lelijke vlekken op de muur zien. Het stoort mij allemaal mateloos.

Omdat de kraan toch vervangen moest worden, heb ik de keukenwand opnieuw geschilderd. Het had een grijze kleur en deze heb ik geverfd in Histor Raaf. Dat is een bijna zwarte kleur. Bij de Gamma heb ik een soort vernis gekocht speciaal voor muurverf. Ik heb maar een beetje vernis nodig, dus de rest zal ik binnenkort gebruiken in de hal. Het werkt erg prettig en wat ook handig is, is dat het op waterbasis is. De rollers kunnen zo weer hergebruikt worden. Wanneer je de laag er op rolt of de kwast gebruikt, blijft er een witte waas achter. Zo zie je tenminste waar je bent gebleven. Wanneer het opdroogt verdwijnt de witte waas. Voor de zekerheid heb ik twee lagen aangebracht.
Tot nu toe ben ik erg tevreden! Het zit er nu een week of twee erop en het is inderdaad makkelijk te reinigen en er blijven geen vlekken achter.  In de tussentijd is de kraan vervangen. We hebben ook gelijk een nieuwe afzuigkap geplaatst en de plinten worden vervangen. De keuken kan er weer even tegenaan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten