maandag 30 juni 2014

Review Elle Festival 2014

Afgelopen zondag ben ik met mijn moeder en twee zonen naar het Elle Festival geweest. Elk jaar ga ik met mijn gezin naar het festival in Amsterdam, voorheen heette het Elle Inside Design. En ik mis het oude Inside Design. Vorig jaar was er voor het eerst het vernieuwde festival en we vonden het geen geweldig succes. We hadden een bijzonder gezellige dag, maar design hadden we niet veel gezien.

Dit jaar was het eigenlijk niet anders. We hebben wederom een gezellige dag gehad, maar een festival was het in onze ogen niet. Misschien wel als je de 3 dagen de tijd hebt, zonder kinderen gaat en zodoende workshops en lezingen kunt volgen. Anders is het zonde om 10 euro (in de voorverkoop) of 12,50 euro uit te geven voor de toegang tot het festival. Want eigenlijkis het zo dat je ook zonder toegang naar de winkels kunt die mee doen aan het festival. Uiteraard heb ik niet alles kunnen zien, maar mijn toegangskaart van 10 euro had geen toegevoegde waarde.

Nu wist ik dat natuurlijk wel van vorig jaar, maar ik had gelezen dat er een pendel boot was en dat er Citroën auto's zouden rondrijden om je van A naar B te brengen.  De letterlijke tekst uit de flyer voor de pendelboot: 'Veuve Clicquot verzorgt een pendeldienst in een stijlvolle mahoniehouten ecoboat van Ambolux'. Nu had ik natuurlijk op Ambolux kunnen googlen om te zien wat voor boot dat is, maar dat heb ik niet gedaan. De vaartijden op zondag waren ook onduidelijk; om 12.00 uur en om 13.00 uur hadden we de boot nog niet gezien. Om 16.00 uur kwamen we er achter dat het een héél klein bootje betrof waar we waarschijnlijk net met z'n vieren in konden. Mijn kinderen hadden zich er zo op verheugd, tot de mededeling van de kapitein: 'Helaas, ik moet overleggen met de organisatoren want er gaat waarschijnlijk een fotograaf mee en dan kunnen jullie niet mee'. Wat een teleurstelling bij mijn jongens! Wij hadden er genoeg van. We zijn omgedraaid en zijn richting de parkeergarage gelopen. Zodat we in iedergeval op tijd thuis zouden zijn voor het WK voetbal.

Waarom wij 10 euro per kaartje hebben betaald? Geen idee. Wel hadden we een prachtige zonnige dag en hebben we veel leuke winkeltjes bekeken. Maar het Elle Festival nog een keer bezoeken, nee, dat doe ik niet meer.2 opmerkingen:

  1. Jammer dat jullie een vervelende ervaring hadden! Het was inderdaad druk en het traject Brouwersgracht - Prinengracht leende zich niet om exact op tijd te varen vandaar dat er gependeld werd. Ik bied hierbij een gratis tour aan voor jou en je kinderen in een van onze Classic Ecoboats: een stijlvol klassiek houten sportboot elektrisch aangedreven door zonne energie. Je kunt een afspraak maken via www.ambolux.com. De kapitein van Ambolux.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie en het aanbod. Maar helaas zijn we niet zo vaak in het westen. Ik hou het in gedachten, in iedergeval bedankt!

      Verwijderen

Populaire berichten