dinsdag 20 mei 2014

Designkwartier Den Haag

Via Facebook werd ik geattendeerd op een nieuw design event die dat weekend (16 tot en met 18 mei) zou worden gehouden. En bij toeval was mijn man ook vrij. Dus afgelopen zaterdag zijn we met de kinderen in de auto gestapt en naar Den Haag gereden voor het design event Designkwartier.

Een event met presentaties van ontwerpers, pop-up stores, specials in bestaande winkels en exposities in de Panorama Mesdag en het Museum voor Communicatie.

Wij gaan elk jaar naar het Elle Inside Design. Maar afgelopen jaar viel ons dat eigenlijk tegen met de nieuwe locatie in hartje Amsterdam, bovendien is er naast design ook eten en mode toegevoegd. Het was ontzettend druk en minder overzichtelijk. Dit nieuwe design event in Den Haag lijkt op het event wat zij toen net begonnen. Het is (nu nog) kleinschalig in het Zeeheldenwartier. Vooral omdat het nog niet al te druk was en er een gemoedelijke sfeer heerste maakte het voor mij een succes. De zon hielp natuurlijk ook een handje, net als de duidelijke vormgeving en alle deelnemers!

De route werd aangegeven met een # (een hastag). We begonnen bij toeval bij nummer 1 en wisten daardoor dat we alles ook daadwerkelijk hebben gezien. Het was met kinderen precies in een dag te doen. De route leidt onder andere langs Edwin Pelser, PIM (waar we heerlijk wat gegeten hebben), Tas-ka en diverse pop-up stores zoals een theedoekenwinkel.

Omdat de Panorama Mesdag helemaal aan het eind van onze route lag, zijn we niet helemaal naar binnen gegaan. De kinderen (6 en bijna 4 jaar) hadden de hele middag gelopen, dus hebben we dat maar gelaten. De kinderen hebben zich ook prima geamuseerd. In het Historisch pand van de Afdeling Archeologie van de Gemeente Den Haag was er een workshop Hoe word ik Archeoloog. Ook was er een inloop-workshop in het HKA (Stichting Haags Kinderatelier) waar ze een prachtig kunstwerk hebben geknutseld.

Het was prachtig weer, een goede sfeer en we hebben prachtig design gezien. Ik hoop dat dit event een blijvertje is!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten